Translate

divendres, 3 de maig del 2019

Feng Shui: La mirada poderosa


En una revista vaig trobar aquesta frase de Carolina Herrera: “Si algo no te agrada, quítale el único poder que tiene: tu atención”.

Un dels principis que s’aplica en fengshui (per això segur que no és la primera vegada que en parlo) diu que “cap on va l’atenció, va l’energia”. Significa que el recorregut que fa la mirada en veure alguna cosa equival al que fa l’energia, que és subtil i que no s’aprecia a cop d’ull tot i que la seva influència és poderosa.

Hi ha alguns casos en què, segons fengshui, convé distreure l’atenció. Per exemple, si en arribar a un habitatge el primer que veiem en entrar és la porta del bany. Com que, simbòlicament, el bany és l’estança on “llencem” allò que ja no ens cal, posar-hi l’atenció d’una forma molt directa representa que tota l’energia que arriba a casa, se n’hi va i marxa. Pel mateix motiu, passa igual si, en entrar al bany, el primer que veiem és l’inodor.

Un altre cas és quan una escala interior apunta directament a la porta d’entrada, perquè l’energia marxa accelerada cap a la sortida, o quan, en sortir de casa, una escala comença a baixar recta en línia amb la porta. En totes aquestes situacions, cal desviar l’atenció perquè, fer-ho, és desviar l’energia i evitar que s’escapi. Cal recordar que el principal objectiu del fengshui és que un espai disposi de bona energia, la qual cosa repercutirà positivament en la salut, en les relacions i en la prosperitat dels seus habitants.

Com desviar l’atenció? Doncs amb algun element decoratiu que capturi la mirada, bé sigui un quadre, un llum, un objecte vistós, unes flors...  Com fa notar Carolina Herrera, l’atenció és poderosa i posar-la al lloc correcte pot ajudar a fer possible l’impossible.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada