Translate

dilluns, 13 de maig del 2019

Feng Shui: Per si perdeu el Nord


El fengshui tradicional és l’unió de l’Escola de la Forma o del Paisatge que, com el seu nom indica, té en compte aspectes formals, i l’Escola de la Brúixola, en la qual conflueixen factors astronòmics i matemàtics.

Per tant, cal fer servir la brúixola de forma adequada. No endebades, l’invent d’aquest artilugi s’atribueix, com el fengshui mateix, a la civilització xinesa.

Encara que mesurar amb aquest instrument no té pas massa secrets cal tenir en compte que la brúixola:

-         Ha de ser molt precisa. Com més petita sigui l’escala (graus assenyalats d’un en un o de mig en mig), més exacta serà la lectura

-         Ha de comptar amb alguna forma rectangular que ens permeti situar-la paral·lela a la façana de què haguem de determinar la direcció.

-         És distosionada per la presència de metalls (i a les poblacions actuals el metall és per tot arreu: estructures dels edificis, canalitzacions, cotxes, etc.) Per això, no s’aconsella fer medicions a l’interior de les construccions, ni a la vora de cotxes, fanals, etc., ni portant molts complements metàl·lics a sobre.

Per tot l’anterior, caldrà prendre moltes lectures a diferents punts de l’exterior per contrastar els resultats. I és que, si la dada no és exacta, tampoc no seran correctes els càlculs que fem a partir d’ella i, en conseqüència, l’estudi de fengshui posterior no serà fiable.

El més recomanable, per tant, serà mesurar tant amb la brúixola com mitjançant cartografia.

En fengshui es fa servir l’anomenada “luo pan”, que consta d’un plat extern i d’una agulla mòbil. Al disc, s’hi troben anelles concèntriques amb símbols relatius a conceptes usats en aquesta disciplina.

Si una brúixula es divideix en 360º i cadascuna de les vuit direccions comprèn un sector de 45º, en l’Escola dels Estels Volants, cadascuna de les vuit direccions (N, NE, E, SE, S, SO, O, NO ) consta de tres subdivisions de 15º. Per exemple, el N (de 337,5º a 22,5º) està format pel N1 (337,5º a 352,5º), el N2 (352,5º a 7,5º) i el N3 (7,5º a 22,5º).

Escriu Paul Theroux a “El tao del viajero” (2011): “Y hagas lo que hagas, no te olvides de la brújula”.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada