Translate

divendres, 17 de maig del 2019

Més enllà del Feng Shui: Ones i salut


El concepte de contaminació electromagnètica, també anomenada “electropolució”, es refereix als resultats d’una exposició excessiva a les radiaciones d’espectre electromagnètic generades per equips elèctrics i electrònics.

Pot estar causada per aparells de baixa freqüència (LF, 50 Hz), com els radio despertadors, làmpades halògenes, bombetes, monitors de TV o PC, cablejat elèctric, línies de baixa/mitjana/alta tensión.

El camp elèctric es mesura en Voltis/Metre i es recomana que no superi els 10/15 Vm (segons la norma sueca TCO, una de les més exigents). Si excedeix aquests paràmetres, el camp elèctric del cos es desequilibra. Sol generar estrès, irritabilitat, pel reseca i, fins i tot, eccemes i sequedat/picor del cuir cabellut.

Algunes solucions per evitar un camp elèctric alt:

-         Una bona presa de terra.
-         Teclats i ratolins inalàmbrics.
-         Cables apantallats.
-         Blindatge.

El camp magnètic es mesura en mili-Gauss (mG) o en nano-Teslas (nT).  En produeixen tots aquells aparells que contenen motor o transformador.

Es consdiera perjudicial que sobrepassi els 200/300 nT (també segons la norma sueca TCO). Pot causar leucèmia i d’altres tipus de càncer.

La millor solució és la distància perquè no es pot derivar a terra.

La contaminació electromagnètica també pot estar causada per aparells d’alta freqüència (HF; Mega Hz), com la telefonia mòbil, els telèfons inalàmbrics, la Wi-fi, el Bluetooth o els forns microones.

Les microones es mesuren en microWaves (mW) por metre quadrat (m2). S’aconsella que no se sobrepassin els 10mW/m2 encara que l’ideal és 0 mW/m2.

-         Es poden apantallar amb determinats materials especials.
-         Si es parla molt pel mòbil, s’aconsella fer servir auriculars.
-         Si s’utilitzen telèfons inalàmbrics, es recomana que tinguin la denominació ecoDECT.

Tenir en compte aquests aspectes i, també, disposar d’uns hàbits saludables que enforteixin les nostres defenses repercutiran en una salut millor.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada