Translate

divendres, 24 de maig del 2019

Més enllà del Feng Shui: Quan ser passiu és positiu


En el dia a dia el terme “passiu -va” sovint es troba carregat d’una forta connotació negativa: inactiu, que sofreix, que no aporta energia. Ara bé, cal tenir present que, quan el fem servir per parlar de “cases passives”, les tornes canvien.

I és que una “casa passiva” és aquella que produeix tota l’energia que necessita, l’extreu de les renovables, consumeix el 90%  menys que la resta de construccions i aporta a la xarxa més energia de la que gasta.

Per aconseguir-ho s’hi apliquen paràmetres com un fort aïllament (per tot arreu, fins i tot a la cimentació), càlcul de l’escalfament pel sol, finestres de les anomenades “d’alt rendiment”, estanquitat i un circuit de ventilació mecànica.

Aquest darrer sistema permet renovar l’aire sense perdre energia. Una bona ventilació permet que la despesa energètica baixa de manera dràstica i, a més, garanteix el comfort dels habitants de l’edifici en qüestió, ja que, la qualitat de l’aire millora ostensiblement i, per exemple, desapareixen els corrents.

Les cases passives, a més, disposen també d’un bon aïllament acústic.

El Passive House Institute, nascut el 1996 a Alemanya, expedeix un certificat per a les construccions amb aquestes característiques i en revisa la metodologia seguida per garantir-ne la qualitat.

Si us interessa aquest tema, no deixeu de visitar la seva pàgina web https://passivehouse.com, en què trobareu moltíssima informació útil i molts recursos. Sense cap mena de dubte, si volem fer del món un lloc millor, cal tenir en compte aquest coneixement.


fengshui@montsemilian.com
www,montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada