Translate

divendres, 18 de setembre del 2020

Feng Shui personal: La faula de l'ase i el pou


Fa poc em van explicar aquesta història, de la qual, després de fer una mica de recerca, no n’he sabut identificar l’autor. Fa així.

Un pagès tenia un ase vell que va caure dins d’un pou. Mentre l’animal bramava desesperat, l’home mirava de trobar, sense èxit, la forma de treure’l d’allà. Vençut, va decidir que, com que el ruc ja li havia fet tot el servei de què era capaç i que el pou era sec i també un perill, més valia cobrir-lo.

Així és que va reunir els seus veïns per tal que l’ajudessin. Armats amb pales, van començar a abocar-hi terra, amb el burro a dins. Aquest, primer es va espantar i va fer uns brams encara més forts que abans. Desprès, però, es va anar calmant i es va ajaure. Finalment, va alçar-se i, tot aprofitant la terra que anava caient, va anar fent passes fins a pujar a la vora del pou i, d’aquesta manera, sortir-ne trotant.

Aquesta faula ens ensenya com una situació adversa en aparença pot solucionar-se si som capaços de canviar-ne el punt de vista i donar la volta a la situació. No és cap secret que la nostra actitud condiciona la nostra vida.

Hi ha algunes eines que potser ens poden ajudar. Una és la meditació. Calmar la ment i connectar amb la nostra essència, com va fer l’ase en tranquil·litzar-se, tot sovint ens condueix a modificar la mirada.

Una altra forma d’adoptar una actitud beneficiosa per a nosaltres mateixos/es és tenir en compte els cinc principis del Reiki, enunciats per Mikao Usui Són aquests:

Només per avui, no t’enfadis.

Només per avui, no et preocupis.

Treballa amb diligència i dona el millor de tu.

Sigues amable amb els altres.

Sigues agraït/da.

Reconec que tot això és més fàcil de dir que de fer però encetem un curs difícil i val molt la pena intentar-ho. Com deia Lao Tse, “si no canvies de direcció, pots acabar on has començat”.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada