Translate

divendres, 16 d’octubre del 2020

Feng Shui: En nom del fengshui


Fa més de deu anys que em dedico al fengshui i en tot aquest temps, a banda de fer assessorament per a qui desitgi millorar la seva llar o el seu local de negocis, he procurat fer-ne molta divulgació. Una altra part de la meva vida professional està dedicada a la comunicació i una cosa porta a l’altra.

De tant en tant trobo grans despropòsits en boca de persones que diuen ser especialistes en aquesta disciplina xinesa. Sense anar més lluny, fa pocs dies, un col·lega i amic em va fer arribar un enllaç a un video d’un programa matinal d’una televisió xilena. Al plató en qüestió, una suposada experta feia unes afirmacions del tot incorrectes.

En comento algunes. Segons ella, a totes les cases hi ha d’haver una brúixola perquè reflecteix la capacitat d’orientació que hom té i com estàs “orientat relacionalment amb la vida” (sic). Si bé és cert que cal tenir en compte la simbologia dels objectes decoratius de què disposem, no és necessari que sempre calgui posar una brúixola. Sí que n’han de tenir una, però, els bons consultors de fengshui perquè, a l’hora de fer l’estudi acurat d’un habitatge, és precís mesurar l’orientació exacta de la seva façana, entre d’altres variables.

Pel que fa a les plantes, afirma que són indispensables per “vendre, convèncer i créixer” i el fengshui, l’únic que en diu és que representen l’element fusta (dels cinc amb què treballa: foc, terra, metall, aigua i fusta). Per tant, aniran bé quan aquest element sigui el que convingui a un lloc concret. També, les plantes donen vida als espais i moltes d’elles ajuden a netejar l’ambient de determinades substàncies tòxiques presents a mobles, pintures de paret, etc., però això ja és un altre tema.

De tot el que diu, he reservat una perla per al final: que el bany és l’habitació més sana d’una casa. Res més lluny del que afirma el fengshui, que aconsella, justament pel contrari, mantenir-ne sempre la porta tancada i la tapa de l’inodor abaixada.

En tots els temes hi ha gent que es fa l’entesa sense ser-ho. El problema és que hi ha persones que se la creuen. Deia Diderot que “la ignorància està menys lluny de la veritat que el prejudici”.

fengshui@montsemilian.com

www. montsemilian.com

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada