Translate

divendres, 12 de febrer del 2021

Astrologia xinesa: El mes del rei

El nostre mes de febrer equival, més o menys, al del tigre (en xinès, Yin) del calendari xinès, moment en què a la Xina s’enceta un nou any i esclata la primavera. És per això que l’element que correspon al tigre és la fusta.

Allò que resulta més popular de l’astrologia xinesa és el zodíac consistent en una seqüència de dotze animals, per aquest ordre: tigre, conill, drac, serp, cavall, cabra, mico, gall, gos, porc, rata i bou.

Hi ha nombroses llegendes que n’expliquen l’origen. Una de les més populars diu que Buda va convocar tots els animals a una reunió i que el cicle surt de l’ordre en què hi van arribar. Es dona els cas que la penetració del budisme a la Xina i l’aparició del zodíac xinès coincideixen en el temps.

Tenen un tigre a la seva carta de quatre pilars les persones que hagin nascut:

Entre les 3 y les 5 del matí, hora solar, tot i que aquesta dada només és una aproximació.

- Un dia regit pel tigre: Ho és un de cada dotze.

- Entre el 7 de febrer i el 7 de març, aproximadament (caldrà ajustar-ho segons l’any

- Un any tigre. Cal tenir en compte que en astrologia xinesa, si heu nascut abans del 4 de febrer, heu de comptar un any menys. Per exemple, si heu nascut al gener de 2003, heu de calcular com si ho haguéssiu fet al 2002. Aquí, alguns anys del tigre: 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022, 2034 (i, així, anar pujant, o baixant, de dotze en dotze).

Aquest és l’animal que millor representa l’autoritat. No endebades, diuen que al seu cap hi porta dibuixat el caràcter xinès que significa “rei”.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada