Translate

dissabte, 24 d’abril del 2021

Feng Shui: Per si perdeu el Nord

Heu sentit a parlar mai de la declinació magnètica? Es tracta de l’angle comprès entre el Nord geogràfic i el magnètic. Aquest darrer és el que ens assenyala la brúixola.

Aquesta peculiaritat es té en compte en l’aeronàutica, però també en fengshui, ja que, en realitzar un estudi aprofundit, s’ha de mesurar l’orientació cardinal exacta de la façana de l’habitatge en qüestió.

Com que la brúixola ens dona la lectura magnètica, i el que necessitem és la geogràfica, és precís saber quina declinació magnètica hi ha en un lloc i en un moment concrets per tal de fer els càlculs de manera correcta. Es diu que aquesta variació és positiva quan el Nord magnètic es troba a la dreta, a l’est, del geogràfic; i negativa quan es troba a l’esquerra, a l’oest.

En trobareu calculadores a les xarxes. Us recomano aquesta: https://www.magnetic-declination.com

Hi acabo de consultar la de Valls i em diu que és positiva, de + 1º 12’. Per tant, si feu servir una brúixola en aquesta població, haureu de restar, a la lectura que us doni, 1 grau i 12 minuts per anotar correctament l’orientació que desitgeu mesurar. Amb els anys, però, això s’anirà modificant.

I és que la declinació magnètica varia amb el temps i l’espai i pot fluctuar de 2 a 25 graus en cent anys. Canvia més lentament als llocs que es troben més allunyats dels pols magnètics. Els experts apunten com a causes el flux intern del nucli de la Terra i els dipòsits de ferro i magnetita que hi ha la superfície terrestre.

Com a curiositat, dir-vos que a Londres, és de +0º 17’; a Melbourne, de +13º 51’; a Tokio, de -7º 42’; i a Johannesburg, de -20º 22’.

Per trobar el Nord, doncs, ens calen una brúixola i una bona calculadora de declinació magnètica.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada