Translate

divendres, 30 d’abril del 2021

Astrologia xinesa: Temps i paciència

Si la setmana passada parlava de la diferència entre el Nord geogràfic i el magnètic, que s’ha de tenir en compte en fengshui, avui ho faig de la diferència horaria, que cal contemplar en calcular una carta astral.

Com ja sabeu, l’hora que assenyalen els rellotges no sol coincidir amb la solar. Aquesta última és la que hem d’anotar per treballar bé l’astrologia. Per sort, avui dia es disposa d’eines per no equivocar-se, des de programaris fins a pàgines d’Internet, en les quals hi ha tota la informació al respecte. Us recomano www.timeanddate.com, en què es pot consultar quina hora és a qualsevol punt del planeta a més de saber l’horari d’estiu de cada país al llarg dels anys.

Abans de l’1 de gener de 1901, l’hora oficial a Espanya era la del Meridià de Madrid (3º 41’ Oest). A partir de les 00:00 hores d’aquest dia, però, s’adopta l’hora del Meridià de Greenwich (0º), que equival a la zona d’Europa Occidental.

El 15 d’abril de 1918 s’introdueix per primera vegada l’horari d’estiu o DST (de l’anglès Daylight Saving Time), que consisteix en avançar una hora el rellotge durant els mesos estiuencs.

A partir del 16 de març de 1940, a les 23:00 hores, s’adopta l’hora del Meridià 15º Est, que correspon a Centre Europa. Amb això, s’avança una hora de forma permanent durant tot l’any.

L’horari d’estiu ha anat variant segons les èpoques. No n’hi va haver entre 1930 i 1936. Durant la Guerra Civil, va anar variant i Zona Republicana i Zona Nacional no sempre seguien el mateix criteri. Després del final de la Guerra, va fluctuant. No n’hi ha, per exemple, ni l’any 1941, ni entre 1947 i 1948, ni entre 1950 i 1973.

Des de 1974 es generalitza força a causa de la primera crisi del petroli, quan la majoria de països decideixen avançar rellotges per aprofitar millor la llum del sol i estalviar energia.

El 2018 la Comissió Europea va aprovar l’eliminació d’aquest canvi per al 2019. Tanmateix, ara per ara, no se sap quan Espanya adoptarà aquesta mesura.

Per tant, si us voleu dedicar a l’astrologia, sincronitzeu els vostres rellotges i carregueu-vos de paciència.

Si desitgeu fer-vos la vostra carta de 4 pilars, contacteu-me sense cap mena de compromís.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada