Translate

divendres, 26 de novembre del 2021

Més enllà del Feng Shui: El somni conscient

Aquesta setmana he descobert el ioga nidra. Hi ha qui l’anomena el “dormir del iogui”. És una pràctica de meditació que té el seu origen a l’Índia, on va ser creada per Swami Satyananda Saraswati (1923-2009).

A rel d’una experiència personal va percebre que el somni no és ben bé un estat d’inconsciència. A partir d’aquí i sobre la base del coneixement dels antics textos tàntrics, va desenvolupar el ioga nidra adaptant-lo de manera que qualsevol persona el pogués practicar sense interferències culturals o religioses.

Es tracta d’una eina poderosa per a l’autoconeixement, el benestar i la salut. Tan sols cal estirar-se i, sense adormir-se, deixar-se guiar per la veu de l’instructor. Així, la consciència se situa en un punt entre la vigília i el son.

Durant la sessió, el cervell, primer, emet ones alfa i produeix l’alliberament de serotonina, que porta a un estat de pau interior. La sensació de calma i relaxament que segueixen porten a l’emissió d’ones delta, com si es tractés d’un somni reparador.

Quan s’és un practicant avançat, aquesta tècnica permet accedir al subconscient i fer un treball personal profund.

Si us interessa saber-ne més, us recomano el llibre que apareix a la fotografia: Yoga-Nidra. Una guia para la relajación profunda, d’Ana Sesma Nuez, publicat per Kairós.

Segons l’autora, que és facilitadora i formadora d’aquesta disciplina, els seus beneficis són molts, tant físics com mentals, emocionals, conductuals, energètics o espirituals i també contribueix a la millora del sistema nerviós. Sense anar més lluny, ajuda a disminuir l’estrès i l’ansietat i a no patir insomni.

fengshui@montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada