Translate

divendres, 7 d’octubre del 2022

Més enllà del Feng Shui: Cures de tardor

Fa un parell de setmanes que som a la tardor i ja sovintegen els refredats. Segons la medicina xinesa, nascuda en el marc del taoisme, la millor manera de mantenir la salut és aprendre dels cicles de la natura i adaptar-s’hi.

En temps de collita, el nostre cos també ha d’acumular energia per afrontar els mesos d’hivern.

Aquesta estació arriba carregada d’element metall (dels cinc amb què treballa la metafísica xinesa: foc, terra, metall, aigua i fusta). Aquesta energia s’associa a la transformació física, mental i espiritual, al desig d’aprofundir en la nostra essència i  a emocions com la tristesa, la reflexió i el deixar anar, com l’arbre que s’acomiada de les seves fulles.

Regeix els pulmons i la pell. Per tal de mantenir-los sans i adaptar-nos a aquesta època de l’any, hi ha alguns hàbits a tenir en compte:

Menjar productes de temporada, tot i que hi ha alguns aliments i espècies especialment favorables, sempre amb moderació: pebre blanc, all, ceba, wasabi, llorer, tàperes, cardamom, canyella, clau, fonoll, porro, orenga, nou moscada, romaní, farigola, cúrcuma, gingebre i fermentats.

Respirar de forma profunda per estimular el flux energètic i reforçar, així, el sistema immunològic.

Caminar pel camp o per la muntanya per connectar amb la natura.

Protegir-se del vent i del fred, especialment pel que fa al coll.

Hidratar-se bé amb aigua o te a temperatura ambient.

- Dormir més. Aquesta acció regenera i dona força a les nostres defenses.

- Fer exercicis aeròbics per activar els pulmons i mantenir elevat l’estat d’ànim.

En definitiva, la tardor esdevé un moment per dedicar-nos una mica més d’atenció a nosaltres mateixos, per reflexionar sobre el que necessitem i el que no i, també,  per desaccelerar, dormir una mica més i menjar calent.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada