Translate

divendres, 14 de juliol del 2023

Més enllà del Feng Shui: Melodies que guareixen

Confuci (551-479 a.C) deia que “la música produeix una mena de plaer sense el qual la natura humana no pot passar”. Nietzsche (1844-1900) afirmava que “sense música, la vida seria un error”. Dos personatges allunyats en el temps i amb diferents maneres de veure el món coincidien a pensar que la música és un llenguatge poderós.

Els primers escrits que fan referència a la influència de la música sobre el cos humà són molt anteriors, però. Es tracta d’uns papirs egipcis datats el 1.500 a.C. i descoberts per Petrie a la ciutat de Kahum el 1889.

La musicoteràpia aprofita aquesta capacitat d’influir en el cos i en la ment per promoure la salut i el benestar. Fa servir les respostes i connexions d’una persona amb la música per millorar el seu estat d’ànim, ajudar a gestionar l’estrès, reduir l’ansietat i alleujar el dolor.

L’aplicació científica de la música com a teràpia va iniciar-se als hospitals on es recuperaven els combatents americans de la Primera Guerra Mundial, quan es van contractar músics per tocar-hi.

Avui dia, aquesta forma de cura s’utilitza, molt més desenvolupada i amb una metodologia complexa i personalitzada, en el tractament de l’autisme, de la depressió o de la demència i, també, amb les persones afectades d’Alzheimer, de Parkinson, de diferents trastorns neurològics o amb discapacitats, entre d’altres.

Un científic japonès, el Dr. Masaru Emoto (1943-2014), va realitzar interessants experiments sobre la influència de la música en la cristal·lització de l’aigua. Després de sotmetre el líquid element a diferents tipus de melodies va observar com cristal·litzava. L’aigua exposada a música agradable creava cristalls bells i formats amb simetria. Tanmateix, la sotmesa a notes discordants o amb lletres negatives generava cristalls deformes i desorganitzats. Aquesta informació, unida al fet que el cos humà conté un percentatge elevat d’aigua, ens porta a la reflexió.

Si cerqueu un camí cap a la relaxació, la curació i l’equilibri potser val la pena explorar els beneficis de la musicoteràpia i deixar que una melodia guiï el vostre camí cap al benestar.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada