Translate

dijous, 16 de febrer del 2017

Feng Shui viscut: Un entorn inhòspit

Observeu atentament aquesta imatge. Us hi sentiríeu bé? 

Personalment, no m'hi trobaria molt a gust. I no es tracta de gustos personals. Insisteixo que la bellesa no ho és tot. 

Hi ha diversos aspectes formals que m'agradaria comentar-ne:

1. Molt blanc i molt gris.

Els colors que hi predominen corresponent a l'element metall (dels 5 elements amb què treballa el fengshui). Massa presència d'aquest element provoca estar molt pendent de les obligacions (rigidesa, disciplina...). El que pot ésser adequat per a una zona de treball, on aquestes qualitats són necessàries, no ho és tant per a una zona de descans, per a una llar, on el que es vol és justament el contrari: alliberar-se, relaxar-se, descansar.

Així mateix, com ja he comentat altres vegades, no s'ha d'abusar del gris en decoració.

La igualtat de tons de terra, parets i sostres tampoc no ajuda a sentir-nos-hi en les millors condicions possibles.

2. Quadres abstractes

A banda que hi ha un quadre sense penjar (i això retroalimenta les coses pendents), si observem el que transmeten potser no són gaire recomanables en una sala d'estar. Penseu que els quadres són com finestres virtuals a estats d'ànims, sensacions, vivències... Un cop més, la simbologia és molt important.

3. Sofà sense "drac"

Hi manca el reposabraços de l'esquerra. La persona que hi segui estarà mancada del suport del "drac", un dels 5 animals amb què treballa el fengshui. 

4. Natura morta i "agressiva"

La branca present al centre de la tauleta, tot i ésser natural, no transmet sensació de vida, sinó tot el contrari a més d'una certa impressió que en qualsevol moment algú s'hi farà mal.

5. "Fletxa enverinada"

Si us fixeu en el sostre, hi ha una cantonada que apunta cap a la zona d'estar. Es tracta del que en fengshui s'anomena una "fletxa enverinada". Podeu llegir sobre aquest tema en aquest enllaç. El meu consell seria llimar bé la cantonada fins que, en passar-hi un dit, no en notéssim una aresta punxeguda o instal·lar-hi, al damunt, un acabat en fusta arrodonit.

La meva proposta seria fer servir tons càlids ben suaus, un terra de fusta fosca, un centre amb flors i quadres amb imatges que ens aportin benestar i sentiments positius.


fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada