Translate

dimecres, 1 de febrer del 2017

Feng Shui: Energia de la bona

Demà se celebra la Mare de Déu de la Candela, també coneguda com la festa de la Llum. Es considera, entre d’altres, la patrona de totes aquelles persones que treballen amb l’energia.

Deia Nicola Tesla que “si vols conèixer els secrets de l’Univers, pensa en termes d’energia, freqüència i vibració”.

Aquesta “energia”, entesa com “energia vital”, equival al prana dels hindús, al pneuma dels grecs, al ki dels  japonesos, al qi (pronunciat chi) dels xinesos...

Es tracta d’un dels principals conceptes de la metafísica xinesa, que aglutina disciplines com el fengshui, l’astrologia xinesa, la medicina tradicional xinesa, el qi gong, el tai chi i d’altres.
  
S’hi fa referència quan es diu que el Feng Shui treballa amb les energies de l’entorn. Interessa que arribin i romanguin dins del nostre espai (vivenda, empresa, comerç) perquè calen, però convé que siguin favorables i harmòniques.

I és que “qi” no equival per força a bona energia. L’anomenat “sheng qi”, present en la bellesa i l’harmonia, esdevé positiu i necessari mentre que cal evitar  el “sha qi”, que es troba, per exemple, en la brutícia i el desordre, en les males olors, en el soroll, en una porta d’entrada bloquejada per una columna o un arbre molt gros, en un carrer que condueix l’energia de forma massa directa cap a una porta d’entrada o en una cantonada agressiva que apunta cap a nosaltres.


Un dels factors que també es té en compte a l’hora de realitzar una assessoria de Feng Shui és la direcció d’aquest qi negatiu, quelcom més subtil i imperceptible als ulls però molt determinant. I és que la bellesa no és tot.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada