Translate

dimarts, 31 de gener del 2017

Casa sana: Plantes que netegen

(Aquest text correspon a un article publicat el passat 20 de gener al diari El Vallenc: www.elvallenc.cat)

Les plantes donen vida i caliu a qualsevol racó i ajuden a millorar la qualitat de l’aire. Potser, fins i tot més del que ens pensem.

L’any 1989, la NASA va encarregar un estudi científic per analitzar com determinades espècies vegetals purifiquen l’aire d’un interior.

Es van tenir en compte els contaminants químics més habituals:

El benzè, que es troba a detergents, pintures, vernissos, productes de cautxú per a la neteja i al fum del tabac. Fa baixar la pressió arterial i es considera cancerigen.

- El xilol, que s’usa en la fabricació de molts plàstics, pintures, vernissos i coles, en productes fets de cuir i que també és al fum del tabac. Provoca irritació de la pell, de les vies respiratòries i de la membrana mucosa de l’ull.

L’amoníac, que es troba als ordinadors, al fum del tabac i a productes de neteja industrial. Causa sensació de gola seca, dolors al pit i inflamació de laringe i pulmons.

- El tricloroetilè, que és a productes de neteja per a catifes i robes, als cartutxos per a impressora i a pintures i vernissos. És cancerigen i produeix irritació de pell i d’ulls i afecta el fetge i els ronyons.

El formaldehid, a resines, aïllants, productes de neteja, catifes, farciment de matalassos, ordinadors, videoconsoles, forns, làmpades, fustes, coles, pintures, vernissos, cosmètics, etc. Ocasiona irritació d’ulls, nas i gola, visió borrosa, maldecap, nàusees. Afecta especialment les persones asmàtiques.

L’informe resultant determina quines són les millors plantes per netejar una llar i aconsella tenir-ne de variades. Les més recomanades són:

El potus.
- Lspathfyllum.
- La palmera de bambú o palmera xinesa.
- La sanseviera.
- El ficus robusta

Tanmateix, a la llista hi ha, també, entre d’altres, l’anthurium, la gerbera, l’heura, les cintes, les azalees, l’heura, la schefflera i els crisantems.

Ja sabeu: per a una casa més sana, poseu plantes a la vostra vida.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada