Translate

dilluns, 16 de gener del 2017

Astrologia Xinesa: Dos calendaris i un gall

(Aquest text correspon a un article publicat el passat 13 de gener al diari El Vallenc: www.elvallenc.cat)

El proper 28 de gener els xinesos celebraran l’entrada del nou any.

Alguns costums al voltant d’aquesta tradició són la reunió de tota la família, el lliurament a nens i joves d’un sobre vermell amb una petita quantitat de diners a dins com a desig de bona sort o el ball de les danses del Drac i del Lleó.

Les festes comencen amb el primer mes lunar -data que coincideix amb la lluna nova més propera al dia equidistant entre el solstici d’hivern i l’equinocci de primavera- i acaben al cap de quinze dies, amb el Festival dels Fanalets.

Tanmateix, poques persones saben que a la Xina (i a d’altres cultures influenciades per la cultura han, com la coreana, la japonesa o la vietnamita, entre d’altres) es fan servir dos calendaris: el de la lluna –que és el que coincideix amb la celebració popular- i el del sol –que enguany s’iniciarà el dia 3 de febrer-.

Els qui treballem amb la metafísica xinesa (4 Pilars o astrologia, Feng Shui, etc.) utilitzem aquest darrer.

El 2017 serà l’any del Gall de Foc.

Fer prediccions sobre què portarà aquesta nova etapa que serveixin per a totes les persones esdevé inassolible perquè les energies que arriben amb aquest nou cicle influiran de manera diferent segons les dates de naixement de cadascú (lloc, hora precisa, dia, mes i any). Una bona anàlisi requerirà un estudi personalitzat.

Sí que es poden fer, però, algunes afirmacions molt generals. Per exemple:

* Que les persones que hagin nascut al mes de març experimentaran canvis relacionats amb la feina.

* Que les persones nascudes els anys 1945 1951, 1957 1963, 1969, 1975, 1981, 1987, 1993, 1999, 2005 i 2011 trobaran reptes a superar.

* Que els nadons que arribin al món entre febrer del 2017 i febrer del 2018 seran, al llarg de tota la seva vida, persones a qui agradarà anar a dormir d’hora i llevar-se amb l’albada.

Els meus millors desitjos per a tothom!

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada