Translate

dijous, 12 de gener del 2017

Astrologia: Viure amb la lluna


(Aquest text correspon a un article publicat el passat 30 de desembre al diari El Vallenc: www.elvallenc.cat)

En encetar el nou any és, per a mi, el moment de comprar un nou “Llunari”, el del 2017, un llibre-calendari de la lluna per aprofitar la seva influència dia a dia.

Amb explicacions i gràfics molt entenedors, el podeu fer servir per treballar al jardí però no només per això, ja que permet consultar les millors dates per feinejar amb animals, abelles, vi, cervesa i fusta, entre d’altres, i per tenir cura de la vostra salut i del vostre cos (cabells, ungles, etc.)

Amb més de 35 anys de recerca i experiència en relació a les influències còsmiques, el seu principal autor és Michel Gros, horticultor ecològic. Diu: “Treballar i viure amb la lluna és una forma senzilla i natural d’optimitzar els recursos i de millorar la nostra manera de viure respectant l’entorn”.

Si us interessa aquest tema, el podeu complementar amb “Huerto-jardín ecológico”, de Jesús Arnau i Mariano Bueno, i “Del huerto a la despensa”, de Mariano Bueno (tots dos editats per Integral).

El primer és una guia per al cultiu ecològic per a espais de totes les mides (des d’un hort urbà fins a una gran extensió).  Hi trobareu la proposta de fusionar hort i jardí, el descobriment gastronòmic de moltes flors i un munt de tècniques i consells de cultiu (associacions, rotacions...), tractament de plagues, com crear i utilitzar compost, nocions de paisatgisme i moltes coses més.

El segon ensenya com conservar de manera natural fruites i verdures. Hi aprendreu diversos mètodes de conservació producte a producte (en fresc, amb calor -escaldat, pasteurització i esterilització-, assecat i deshidratat, congelació, en vinagre, fermentats, maceració en oli, amb sal, amb sucre -compotes, melmelades, confitures, almívars-) així com algunes receptes.

Hi ha una dita dels indis d’Amèrica que diu que “la Terra no és una herència dels nostre pares sinó un llegat per als nostres fills”. Que un dels nostres objectius sigui tenir-ne cura, ara i sempre, i gaudir d’un feliç any.

fengshui@montsemilian.com
www,montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada