Translate

dilluns, 6 de setembre del 2021

Feng Shui: Les tres energies


Per fer un estudi de fengshui tradicional o clàssic calen dues dades bàsiques. La primera és la lectura exacta dels graus cap als quals apunta la façana de l’habitatge a analitzar. A l’article anterior parlava de la importància de mesurar amb precisió i d’algunes de les coses que cal tenir en compte.

Ara bé, si mesurar de forma correcta amb la brúixola té els seus secrets, encara resulta més complicat, encara que no ho sembli, determinar quina és la façana d’un lloc.

Per exemple, en un bloc de pisos, no tots els pisos tenen la mateixa façana. I és que no s’ha de confondre la façana de l’edifici amb la façana d’un pis d’aquest edifici, perquè no sempre coincideixen, com en el cas dels pisos que donin a la part del darrere. Cal evitar l’errada habitual d’associar porta principal amb façana, ja que no sempre és així.

També es pot donar el cas que hi hagi més d’una façana possible. Això passa en cases voltades, totalment o en part, de jardí o de carrers. Sense anar més lluny, al Pla de Santa Maria, com a tants d’altres llocs, puc veure des de la meva finestra tot de cases que donen al davant i al darrera.

En fengshui, es considera façana aquella zona per la qual penetra l’energia, o Qi més rellevant, la part més Yang, més lluminosa i activa.

Per determinar la façana correcta s’han de tenir en compte les tres menes de sorts o energies. A saber:

- El Qi de la Terra: Corresponent a camins o carrers, accessos, portes.

- El Qi del Cel: Corresponent a llums, finestres i d’altres obertures per on es veu l’exterior.

- El Qi de la Persona: Determinat per les activitats que es fan en aquella zona de l’habitatge. Els dormitoris correspondrien al més Yin i una sala d’estar seria més Yang.

L’ordre d’importància és Cel, Persona i Terra. En cas de dubte, un consultor hauria de fer càlculs tenint en compte totes les façanes possibles i fer deduccions a partir dels resultats.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada