Translate

divendres, 3 de setembre del 2021

Feng Shui: Precisió imprescindible

El fengshui tradicional, també anomenat “clàssic”, analitza les construccions des de dos punts de vista. D’una part, amb l’observació de les formes; de l’altra, mitjançant una escola de brúixola, en què conflueixen factors astronòmics i matemàtics.

Per fer això darrer, cal aprendre a fer servir la brúixola de manera adequada per mesurar els graus exactes cap als quals apunta la façana de l’habitatge a estudiar.

De brúixoles, n’hi ha de diferents tipus:

- D’agulla magnètica, que acostuma a estar dividida en dos colors: Un d’ells, normalment el vermell, assenyala el pol magnètic Nord (N) i l’altre, el pol magnètic (S). Compta amb una anella giratòria de 360 graus, que s’ajusta manualment per fer coincidir el nord amb la part vermella de l’agulla.

- De disc magnètic, en lloc d’agulla.

- Digital, la qual ofereix una lectura ràpida i còmoda. Actualment, existeixen aplicacions de brúixola per a telèfons mòbils que van força bé. 

Hi ha algunes coses importants a tenir en compte:

- S’ha d’utilitzar una brúixola molt precisa, en la qual els graus estiguin assenyalats d’un en un o, fins i tot, de mig en mig. Com més petita sigui l’escala, més exacta en serà la lectura. Els especialistes solen usar el luo pan (com la de la imatge), específica per al fengshui.

- La brúixola ha de tenir alguna base quadrada o rectangular que permeti de situar-la paral·lela a la façana a mesurar.

- Els metalls alteren la brúixola. Avui dia, el metall és a tot arreu: a les estructures dels edificis, a les canalitzacions, als cotxes, etc.  Això fa que sigui necessari prendre moltes lectures a diferents punts de l’exterior per contrastar els resultats i determinar-ne el correcte.

- Si el mesurament no es fa d’una manera exacta, tampoc no ho seran els càlculs resultants i, per tant, l’estudi de fengshui resultant no serà fiable.

El més recomanable és mesurar tant amb la brúixola com amb cartografia. I, per descomptat, comptar amb l’assessorament d’un expert.

Per fer un estudi de fengshui correcte cal mesurar de forma molt precisa.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada