Translate

dissabte, 17 de febrer del 2024

Més enllà del Feng Shui: Protecció i misericòrdia

A molts altars dels temples del sud-est asiàtic es pot admirar la imatge de Kuan Yin i de vegades, fins i tot, estan dedicats a ella, el nom de la qual significa (“aquella que escolta els laments del món”). La paraula clau, en aquest cas, és “misericòrdia” i es diu que mai no descansarà fins que alliberi del sofriment tots els éssers humans. Segons la devoció popular, rescata totes aquelles persones que acudeixen a ella en moments de dificultat, sobretot davant dels perills produïts per l’aigua, el foc i les armes.

A la mà esquerra sosté un lotus, que representa la bondat present a tots els cors. De vegades, aquesta flor se substitueix per una branca de salze o per un rosari. També, segons si la representació és índia, xinesa o tibetana, hi ha detalls que varien com, per exemple, si es troba dreta o asseguda.

La llegenda explica que Kuan Yin era una mestra deixeble de Buda i que, a causa de la seva bondat, va ser ascendida. De fet, es tracta d’una dels bodhisatva, o persones que van assolir la il·luminació, més populars: Avalokitesvara. I representa la transició entre el Buda del passat (Siddharta Gautama o Sakyamuni) i el del futur (Maitreya).

El primer que s’hi va referir va ser un monjo budista, l’any 406 d.C. A la Xina, durant la dinastia Tang, al segle VIII, va anar creixent en popularitat la seva imatge amb vestits blancs

A Occident moltes les persones associen la seva figura a les deesses mares i a les figures maternes protectores, com las nostres Verges o la deessa Isis a l’antic Egipte.

Quan en fengshui parlem de símbols de protecció, moltes vegades pensem en representacions de Buda, però n’hi ha d’altres, segons les creences de cadascú. La figura de Kuan Yin també pot fer aquesta funció.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada