Translate

dijous, 18 de juliol del 2024

Més enllà del Feng Shui: Assaborir el moment

Arribes a la platja i camines per la sorra mentre respires l’aire suau que t’arriba del mar. Poses l’atenció en com l’inspires i en el camí que fa fins als teus pulmons, en com els omple al màxim i, finalment, en com l’exhales. I tornes a començar.

Al mateix temps, amb els peus descalços sents la temperatura de la sorra, calenta on no arriben les ones i no sempre fina, de vegades amb pedretes i de textura variable; freda allà on es mulla. Quin plaer seguir la vora i deixar que l’aigua et refresqui!

El teu organisme, com l’entorn en què et trobes, es composa d’elements sòlids, d’aigua i d’aire. I, també, d’escalfor; la del sol a l’exterior i la calor interna del teu cos.

Això que acabo de descriure no deixa de ser un exercici del que s’anomena mindfulness, una tècnica desenvolupada pel Dr. Jon Zabat-Zinn a la primeria dels anys 80 del segle XX, que té les seves arrels en el budisme zen i el vipassana.

Consisteix en centrar-se en el moment present amb consciència plena. El podem practicar a qualsevol lloc. L’exemple d’avui és una proposta per a la platja però hi ha possibilitats infinites. Si sou més de muntanya, podeu adaptar-lo sense problema parant esment en els sons dels ocells, els cants de les cigales, les olors de les flors, de les herbes, dels arbres, el cruixir de la pinassa sota les vostres petjades i tot allò que se us acudeixi.

Sense oblidar que sempre ho podem practicar amb activitats més prosaiques, com fer el llit, passar l’escombra, fregar el terra o rentar els plats. Qui no es conforma és perquè no vol.

Diu Zabat-Zinn: “L’atenció plena ens ajuda a viure el moment i a assaborir la vida”.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada