Translate

dijous, 5 de juliol del 2018

Feng Shui personal: El poder de les paraules


Si teclegeu el títol d’aquest article a Google, trobareu una quantitat ingent de llocs (articles, blocs, pàgines web) que també el fan servir, gairebé tots amb el mateix sentit: el d’entendre la paraula com a creadora de realitat.

No endebades, ja a la Bíblia, llegim que Déu va crear el món no pas amb les mans sinó amb l’expressió oral. Va dir “Facis’ la llum” i la llum es va fer.

La idea d’escriure sobre això em va arribar mentre conversava amb una persona que m’explicava que, malgrat tenir-ho tot de cara, sentia que tot sempre li costava més que als altres.

Estic convençuda que, només per la creença ferma que la vida és injusta amb ella, les coses li resulten més complicades. Fer aquesta mena d’afirmacions ens condiciona subtilment però ferma.

Us proposo un exercici per fer durant un dia. Escolteu-vos parlar i poseu l’atenció en tot allò que dieu i que pugui ser limitant, tot el que soni a judici i a sentència. Quedareu molt sorpresos/es.

Fet aquest, encara un altre. Si voleu modificar el vostre dia a dia, canvieu el vostre llenguatge.

El filòsof Lluís Castellanos (Madrid, 1955) fa 17 anys que es dedica a investigar els avantatges del llenguatge positiu i conclou que provoca canvis profunds en el cervell.

Entre d’altres pràctiques proposa escriure tres agraïments nous cada dia durant 21 dies per tornar aquest òrgan més positiu.

Fa unes setmanes, en un altre post, parlava de com el nostre entorn reflectia bloquejos (obstacles darrera les portes, amuntegament de coses pendents de desar, etc.). Tanmateix, també els podem llegir en la forma de parlar, tant pel que es diu com pel que es deixa de dir.

Afirmava Confuci: “És possible aconseguir alguna cosa després de tres hores de baralla, però segur que es podrà aconseguir amb tan sols tres paraules impregnades d’afecte”.


fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada