Translate

dijous, 31 de gener del 2019

Feng Shui personal: Com preservar la pròpia energia


El taoisme, pedra angular de la filosofia i la medicina xineses, va sorgir al voltant del segle IV aC. Sota el seu abric hi trobem el fengshui, l’astrologia xinesa, el Chi Kung, el Tai Chi, l’acupuntura, entre d’altres disciplines, així com l’origen d’algunes teràpies més modernes.

Des d’aquesta visió del món, l’equilibri, l’harmonia i un bon flux d’energia (anomenada Chi) esdevenen essencials per preservar la bona salut.

Considera les emocions negatives com energies de baixa qualitat que provoquen bloquejos energètics i, en conseqüència, malalties cròniques i patologies diverses. Contempla formes d’administrar i conservar la pròpia energia.

Aquests són alguns dels seus consells per administrar, conservar i augmentar la pròpia energia:

-         Evitar l’excés de soroll (que, segons la medicina tradicional xinesa, afecta l’oïda i els seus òrgans associats: ronyons, etc); de preocupació (que perjudica el sistema nerviós); i d’exercicis violents o de treball físic excessiu (que causa problemes als tendons).

-         Mantenir els peus calents a la tardor i a l’hivern i freds a la primavera i a l’estiu. El coll, sempre calent.

-         Pel que fa a l’alimentació, recomana menjar raccions petites diverses vegades al dia més que pocs àpats abundants. També, no ingerir verdures i hortalisses crues, no menjar fruita amb l’estómac buit, no menjar abans d’anar a dormir i emprar aliments de temporada. Pel que fa a l’ordre, proposa prendre primer quelcom calent, després alguna cosa tèbia i acabar amb un aliment fred. Pel que fa a les estacions de l’any, aconsella més aliments picants a la primavera; d’agres, a l’estiu; d’amargs, a la tardor; i de salats a l’hivern.

-         Pel que fa al dormir, fer- ho de costat, amb els genolls flexionats;  a l’estiu i a la tardor, anar-hi d’hora i llevar-se d’hora; a l’hivern, anar a dormir d’hora i llevar-se tard; i a la primavera, anar al llit quan encara hi ha llum i llevar-se a l’alba

-         Meditar. Si pot ser, en família o en comunitat.

-         Pel que fa a les actituds, somriure sempre (i, amb el somriure, sentir afecte i pau) i deixar fluir el curs dels esdeveniments; mirar de parlar bé, però no massa, tot triant el què es diu i com es diu, i viure el present de forma conscient i sense encaparrar-se ni amb el passat ni amb el futur.

Deia Winston Churchill: “L’actitud és una cosa petita que marca una gran diferència”.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada