Translate

dimecres, 9 de gener del 2019

Astrologia xinesa: El camí del sol


En disciplines com el Fengshui o els 4 pilars (astrologia) es fa servir, per la seva cultura d’origen, el calendari solar xinès, que, com el seu nom indica, segueix el periple d’aquest astre.

S’inicia el 4 de febrer, quan el sol es troba a 15º de la constel·lació d’Aquari i l’Ossa Major assenyala l’Est. Per a ells és l’inici de la primavera i correspon al mes del tigre.

El 6 de març, quan el sol és a 15º de la constel·lació de Peixos s’esdevé el mes del conill i, segons ells, el moment en què els trons de primavera desperten els insectes.

El 5 d’abril, amb el sol a 15º d’Àries, arriba el mes del drac i la vegetació ben vital.

El 6 de maig, amb l’astre rei a 15º de Taure, s’inicia el mes de la serp i les llavors són a punt.

El 6 de juny, amb el sol a 15º dels Bessons, comença el mes del cavall. Per a ells, el primer dia de l’estiu, que arribarà al seu màxim “Qi” (o energia), el dia 21 de juny, el dia més llarg de l’any a l’hemisferi nord.

El 7 d’agost, amb el sol a 15º de la constel·lació del Lleó, el mes del mico assenyala l’inici de la tardor xinesa.

El 7 de setembre, amb el sol a 15º de Verge, el mes del gall correspon a la meitat de la seva tardor.

El 8 d’octubre, amb el sol a 15º de Balança, arriba el fred amb el mes del gos tot anunciant el començament de l’hivern, que serà el dia 7 de novembre, en què el sol és a 15º de la constel·lació d’Escorpí i dóna pas al mes del porquet.

El dia 7 de desembre, amb el sol a 15º de Sagitari, comença el mes de la rata, en què és habitual que nevi al nord de la Xina.

El dia 5 de gener, amb el sol a 15º de Capricorn, el mes del bou porta molt de fred.

Així, segons el calendari xinès, la primavera correspon als mesos de febrer, març i abril; l’estiu, als de maig, juny i juliol; la tardor, a agost, setembre i octubre; i l’hivern, a novembre, desembre i gener.

Tot i que el seu Any Nou, doncs, encara queda una mica lluny, el nostre és ben a prop. Us hi desitjo una molt bona entrada i que la pau i l’harmonia arribin a totes les llars del món.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada