Translate

divendres, 11 d’octubre del 2019

Més enllà del Feng Shui: La ignorància perjudica la salut

Cada vegada ens empassem més rumors i més notícies falses. Si cercar i preguntar és fàcil, encara ho és més no plantejar-se el benefici del dubte i contribuir a escampar la mentida.

Així, si comprovéssim moltes de les informacions que ens arriben a través de les xarxes o mitjançant els grups de whatsapp tot escrivint-ne el titular en algun cercador d’Internet, esbrinaríem que moltes vegades es tracta d’un fake, paraula que defineix alguna cosa com a falsa. Sense anar més lluny, si faig cas del que es publica a Facebook, el senyor Emilio Aragón, l’entranyable “Miliki” de la meva infantesa, mor diverses vegades cada any quan, en realitat, ens va deixar l’any 2012, als 83 anys. En pau descansi.

De la mateixa manera, hi ha moltes persones que es dediquen a fer córrer tot allò que els expliquen sense cap mena d’indagació sobre la seva certesa. En alguns casos, això és fa sense cap mena d’odi. En d’altres, la voluntat esdevé perjudicar algú, amb la ignorància de no saber que qui et fa mal, et fa més fort; qui parla malament de tu, et fa important; qui t’enveja, et fa valuós; i, sobretot, que, quan tenim la mala intenció de ferir els altres, ens ataquem a nosaltres mateixos. I és que l’impacte d’experimentar emocions negatives esdevé nefast per a la pròpia energia.

L’ésser humà és ben contradictori perquè, d’una part, es pot omplir la boca de la paraula “amor” i, de l’altra, pot ser més dolent que la tinya. I és que resulta fàcil estimar la gent que ens agrada, com la família i les amistats o el nostre poble. El repte és estimar tothom, fins i tot aquells que no ens cauen bé o que ens assetgen. En el fons, aquesta és la veritat que rau al nucli central de la majoria de creences espirituals, que es pot assolir amb l’ajut de l’empatia i la compassió.

Per tot això, us proposo que no us cregueu tot el que escolteu o llegiu. Adreceu-vos a qui té la informació de primera mà. No deixeu que brolli la ràbia i la vostra salut ho agrairà. No us agradaria que, si mai algú difongués xafarderies sobre vosaltres, us preguntessin abans de donar-les per bones? A mi sí, i estaria encantada d’atendre tothom. Això sí, sempre, amb tot l’amor.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada