Translate

divendres, 18 de novembre del 2022

Més enllà del Feng Shui: L'home més feliç del món

Matthieu Ricard va néixer l’any 1946 en el si d’una família pertanyent a l’elit cultural francesa. El seu pare era Jean-François Revel, filòsof, escriptor, periodista, gastrònom, membre de l’Acadèmia Francesa i polemista polític. La seva mare era Yahne Le Toumelin, pintora.

Va créixer envoltat de personalitats del món de les idees i de la cultura fins a doctorar-se en biologia molecular a l’Institut Pasteur sota el mecenatge de François Jacob, premi Nobel de Medicina. Se li preveia una carrera científica amb un futur prometedor.

Tanmateix, un viatge l’Himàlaia va canviar la seva vida i va decidir de fer-se monjo budista.

Entre els anys 1972 i 1979 va viure en una ermita de fusta de menys de vuit metres quadrats, a prop del seu primer mestre espiritual, Kangyur Rinpoche. També va viatjar per l’Índia i Bhutan i va rebre ensenyaments d’altri, entre els quals el Dalai Lama. Des de fa anys viu en un monestir al Nepal.

Ha escrit força llibres,  alguns d’ells han estat molt venuts com Memorias de un monje budista (Arpa) i En defensa de la felicidad (Urano). També ha publicat obres com a fotògraf, com El viaje hacia la iluminación o Los monjes danzantes del Tibet. I el seu pare va publicar, l’any 1997, El monje y el filósofo (Urano), un diàleg amb ell, que ha estat traduït a vint-i-un idiomes.

Matthieu Ricard va participar, l’any 2017, en un estudi de la Universitat de Wisconsin (EUA), en el qual es van col·locar electrodes als cranis de tots els participants. El monjo va assolir el nivell d’activitat més alt, molt per sobre de la mitjana, a la part de l’escorça cerebral que registra les emocions positives. I va ser declarat “l’home més feliç del planeta”.

Per ser feliç recomana tenir una ment ben oberta i ser més altruista, més compassiu i menys individualista. El repte és aconseguir conciliar les necessitats més bàsiques (com tenir cura de la nostre família i sobreviure dins de l’actual sistema econòmic) amb la recerca d’una vida feliç i plena.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada