Translate

divendres, 23 de desembre del 2022

Astrologia xinesa: L'any del conill de pluja

Som a prop del 2023 i és el moment de posar l’atenció en l’any nou xinès i en allò que ens portarà. Malgrat que aquest no s’iniciarà fins el dia 4 de febrer, val a dir que, com sempre, la seva influència ja es comença a percebre al mes de gener.

Enguany serà el torn del Conill d’Aigua Yin. La roda del zodíac xinès fa que cada dotze anys es repeteixi animal. Així, el darrer any del conill va esdevenir el 2011 i ara hi tornarà.

Pel que fa als elements que acompanyen l’animal en qüestió, els anys acabats en número zero i 1 corresponen a metall yang i metall yin respectivament; en 2 i 3, a aigua yang i yin; en 4 i 5, a fusta yang i yin; en 6 i 7, a foc yang i yin; i en 8 i 9, a terra yang i yin. Per això, el 2023 esdevindrà aigua yin.

Una de les maneres d’analitzar quina mena d’energia portarà consisteix a mirar enrere i remenar entre les efemèrides dels darrers anys en què el conill va coincidir amb l’aigua yin. En faig un resum molt sintètic.

L’últim va ser el 1963. En aquest any es van viure avenços científics i tecnològics innovadors, com aconseguir amb èxit, per primera vegada, la reimplantació d’una mà. Hi va haver força insurreccions militars per destituir presidents o dictadors i també l’assassinat del president Kennedy, però, al mateix temps, algunes millores destacables en el camp de la diplomàcia. Per exemple, la Xina va retirar les seves tropes de la frontera amb l’Índia i es va instal·lar el telèfon vermell entre els EE.UU. i la U.R.S.S. i aquests dos països van firmar alguns acords. Martin Luther King va pronunciar el seu famós discurs en què parlava del seu somni. Van sovintejar les catàstrofes relacionades amb l’ensorrament d’edificis, els terratrèmols i els volcans.

Després, cal remuntar-se al 1903 i al 1853. Aquest darrer va marcar l’inici de la guerra de Crimea.

L’any 1903 es van produir diverses revoltes: d’estudiants contra polítics i d’obrers contra empresaris. I els germans Wright van aconseguir el primer vol controlat.

Una curiositat és que tant el 1963 com el 1903 va morir un Sant Pare: Joan XXIII i Lleó XIII, respectivament.

Aquesta només és una manera d’aproximar-se a l’any que és a punt d’arribar. En el proper article ho faré de forma diferent. Mentrestant, els meus millors desitjos per a aquest Nadal i per al 2023!

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada