Translate

divendres, 5 d’abril del 2024

Més enllà del Feng Shui: Una rosa per meditar

Al mes d’abril les roses comparteixen protagonisme amb els llibres i la Moreneta, patrona de Catalunya, és també rosa d’abril encara que la seva diada no sigui tan festiva com la del patró. Potser ens ho hauríem de fer mirar.

Per anar fent boca, avui us proposo una meditació en una rosa. Si us ve de gust, la podeu enregistrar vosaltres mateixos amb el mòbil i després us escolteu i us feu de guies.

Servirà per, entre altres coses, activar el quart txacra, el del cor, en el qual resideixen la devoció, l’amor, la compassió i la curació i que regeix el cor, els sistemes circulatori i immunològic, els pulmons i el fetge.

Per començar, com sempre, cal seure de manera còmoda. L’esquena s’ha de mantenir recta. Els ulls, els podem tenir tancats o aclucats mirant el terra a un metre davant nostre.

Ens anem relaxant al ritme de la nostra respiració, que ha de ser suau, posant l’atenció en com l’aire entra i surt i en el recorregut que fa i repassant tot el nostre cos per detectar-ne molèsties o tensions i anar-les afluixant.

Imaginem un roser ple de petites poncelles. I ens fixem en una d’elles, que encara és ben tancada tot i que s’hi endevina un punt de color rosa. Molt gradualment veiem com, ben a poc a poc, es va obrint i els pètals es van separant de manera molt lenta. De mica en mica, va florint una rosa espectacular.

Sentim la seva olor. Visualitzem com un raig de sol l’il·lumina i l’escalfa. Gaudim d’aquesta imatge. I ens anem identificant amb aquesta rosa, que acabem portant al nostre interior, al nostre cor. Com ella, som en un roser ben arrelat a la terra, que ens nodreix i creixem cap amunt amb l’energia que ens dona la llum.

En acabar ens podem anar activant i obrint els ulls del tot en el moment en què ho desitgem, tot trigant el temps que calgui. Si ho hem fet bé, ens sentirem frescos com una rosa, i mai més ben dit.

Podeu trobar una altra meditació aquí

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada