Translate

divendres, 12 de juny del 2020

Feng Shui personal: Observar des del cor


Shunmyo Masuno, a L’art de la senzillesa. Les 100 ensenyances d’un monjo zen per a una vida calmada i feliç (editat per Rosa dels Vents), dedica un capítol a oferir consells per a fer que qualsevol dia sigui el millor de tots.

Gairebé tots esdevenen feliçment útils. En trio un per a avui: “Sigues aquí ara”. No endebades, se sol dir que qui viu sempre pendent del passat tendeix a la depressió i qui viu patint pel futur sofreix d’ansietat.

De fet, l’ahir no existeix i el demà tampoc. El primer ja ha marxat i el segon sempre ha d’arribar. Quan creiem que ho fa, ja tornem a ser en present. L’aquí i ara és veritablement l’únic que experimentem en tot moment.

Quan començàveu a llegir aquest article, éreu els vosaltres del passat i, quan l’acabareu, sereu els del futur. Paradoxalment, sigui com sigui, mai deixeu de ser els del present.

Emily Dickinson (poetessa estatunidenca, 1830-1886) va escriure: “Per a sempre està compost d’ares”.

Una manera de viure en present essent-ne conscients és meditar. Quan ho fem, calmem la ment i posem l’atenció en l’instant precís en què som. Tanmateix, es tracta d’experimentar des del cor i no des del cervell.

Justament, en japonès, el concepte “meditar” s’expressa mitjançant un ideograma que uneix el símbol que vol dir “observar” amb el que vol dir “cor” (del llibre Palabras con corazón, de María Eugenia Manrique).

Si ens sentim oprimits o desanimats en aquesta quarentena forçosa, aquesta frase de Charles Dickens ens pot ajudar a centrar-nos. Diu: “Reflexiona sobre les teves benediccions presents, de les quals tothom en posseeix moltes; no sobre les teves penes passades, de les quals tothom en té algunes”.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada