Translate

divendres, 12 de juny del 2020

Feng Shui personal: Nova vida


Aquesta setmana he descobert un concepte japonès: el de mitate.

Tot i que prové de la literatura per a descriure una tècnica d’escriptura de poemes de les tradicions japonesa i xinesa, consisteix en fer servir un objecte no per a l’ús que se li suposa sinó per a un altre de diferent.

Per exemple, a la cerimònia del te, en què objectes quotidians s’empren com si fossin sagrats, per bé que la nova utilitat no cal que sigui necessàriament elevada.

I em ve al cap com els infants, quan juguen, són capaços, dins d’una caixa de cartró, tant de ser dins d’un iglú al Pol Nord, de navegar pel riu Amazones o d’arribar a la Lluna com de baixar amb trineu des d’un cim ben alt.

El dia 5 de juny se celebrava el Dia Mundial del Medi Ambient, un bon moment per a recordar que el millor residu és el que no es genera i que reduir el consum, reciclar i reutilitzar hi ajuden. Aplicar mitate, també.

Així, amb una mica d’imaginació, una màquina de cosir antiga es convertirà en una taula; una maleta vella, en un espai de magatzematge; una copa desparellada, en un petit gerro; una planxa d’abans, en un objecte decoratiu o, fins i tot, en un aguantallibres; i uns càntirs que no s’usen quedaran fantàstics en algun racó d’un jardí, entre plantes.

Un estri pot convertir-se en obsolet, envellir o perdre la seva funcionalitat. Tanmateix, amb un pessic de creativitat se li pot insuflar nova vida i, al mateix temps que se sintonitza amb l’esperit zen, fer de la Terra un món més sostenible.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada