Translate

divendres, 12 de juny del 2020

Feng Shui: El poder dels símbols

Una pregunta que em plantegen sovint és si, segons el fengshui, hi ha algun objecte que no hauríem de tenir a casa.

Pel que fa als objectes decoratius, cal que en fem una revisió des del punt de vista més objectiu possible, tot fixant-nos en què representen i si aquesta simbologia ens convé. Per exemple, un quadre que retrati la soledat, la tristesa o la pobresa no resulta gaire recomanable. L’ésser humà és un animal simbòlic i tot allò que veiem ens condiciona de forma inconscient. Cal retroalimentar-nos amb imatges que corresponguin als nostres desitjos i objectius.

Fet aquest repàs objectiu, no està de més fer-ne també un de subjectiu, perquè allò que no és bo en general pot esdevenir adequat per a nosaltres. Una col·lecció d’art tribal africà s’assimila a amagar-se, a lluitar, a fer por; en definitiva, a conflicte. Ara bé, si  pertanyéssim a aquesta cultura, ens connectaria amb les nostres arrels i aquesta connotació esdevé positiva.

Per tant, per saber què resulta adient o no per decorar casa nostra, cal observar i decidir amb una mica de criteri. Fotografies que representen una mala època o un mal dia? Objectes que ens va regalar algú amb qui hem acabat barallats? Millor no.

D’altra part, tampoc no s’aconsella ni el desordre, ni la brutícia acumulada, ni tot allò que està trencat o que no serveix. Si ho revisem i ens en desfem, per descomptat que guanyarem espai, però també activarem una energia que desbloqueja i obre camins. Això sí, buidem d’una forma sostenible, donant o reciclant. El fengshui treballa amb l’energia de la terra i cal ser respectuosos amb ella.

Hay que cuidar y guardar la madre tierra para que nuestros hijos y nuestros nietos sigan percibiendo sus beneficios.” (Rigoberta Menchú)

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada