Translate

divendres, 12 de juny del 2020

Feng Shui personal: Després de la tempesta


Després de l'experiència del confinament, per què no fer una mica de balanç.

Vagi per endavant el meu suport a totes les persones que han perdut algú estimat durant aquests dies, a les víctimes del coronavirus i als seus familiars, a la gent que, pel motiu que sigui, ho està passant malament, i a tothom que treballa a primera línia per posar fi a aquesta pandèmia. També, a tots aquells que fan possible que els serveis essencials segueixin funcionant i que els productes bàsics continuïn estant a disposició de qui els necessiti.

Com escriu Haruki Murakami a Kafka a la platja: “... i un cop la tempesta acabi, no recordaràs com ho vas aconseguir, com vas sobreviure. Ni tan sols estaràs segur que la tempesta ha acabat realment. Però una cosa és segura: Quan surtis de la tempesta, no seràs la mateixa persona que hi va entrar. D’això tracta la tempesta”.

Per descomptat que, quan aquesta crisi acabi no serem iguals com quan va començar. Entre d’altres, potser haurem après a:

-    Ser més agraïts: A la vida, a la terra, a l’aire i al sol; als qui es deixen la pell pel proïsme, als qui es preocupen per nosaltres, a aquells coneguts amb qui no tenim molta relació però que ens envien missatges per saber com estem.

-     Ser més conscients del valor que tenen les coses i del fet que algunes són molt relatives.

-    Pensar més en els altres i en què podem fer per alleujar-los el confinament; cadascú amb allò que sap fer i amb l’ajut de la tecnologia.

-    Adonar-nos que, justament, la tecnologia, ben aprofitada, esdevé una eina extraordinària: Per a transmetre coneixement, per a organitzar trobades a distància de grups d’amics, per a treballar des de casa, per a accedir a un tresor cultural inabastable (museus, concerts, pel·lícules, llibres...)

-   Redescobrir-nos i, si és el cas de compartir habitatge, redescobrir a la nostra família. El nostre comportament, tants de dies tancats, diu molt de com som.

Esdevenir més agraïts, més conscients i més solidaris ens fa millors persones. Quan sortim del confinament serem diferents a com hi vam entrar. I si d’això es tracta?

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada