Translate

divendres, 12 de juny del 2020

Feng Shui personal: Somriure a la vida


Qui no coneix algú que, davant de qualsevol situació, en destaca, només, els aspectes negatius, que sempre té a punt una crítica i poques vegades un agraïment; en definitiva, que fa de la queixa la seva bandera. Val a dir que no m’estic referint a les persones que realment pateixen greus problemes sinó a les que no són capaces de valorar res.

Sense anar més lluny, a les xarxes sovint s’observa que hi ha qui, davant de les publicacions dels altres, sempre té alguna cosa a dir per a demostrar que tothom fa les coses mal fetes excepte ell mateix. No parlo d’aportacions constructives sinó de comentaris plens d’ira i, en alguns casos, fins i tot de mentides.

Si bé és normal i lícit que tothom, en algun moment, se senti malament, s’ha de tenir en compte que les emocions negatives mai no ens afavoreixen, ni a nosaltres ni als qui ens envolten.

Segons el taoisme (i deixant de banda d’altres disciplines que també toquen aspectes similars), sentiments com la por, la tristesa, la ràbia, l’enveja, l’odi o el ressentiment perjudiquen la nostra energia i, en conseqüència, la nostra salut de la mateixa manera, que les vibracions de l’amor incondicional i l’alegria la milloren.

No es tracta, però, de viure al país de la piruleta i no permetre’s mai estar trist o enfadat, perquè la vida ens porta mals moments i cal ser conscient de com ens sentim i deixar que el temps faci la seva feina. Ara bé, tampoc no cal veure-ho tot des del costat fosc ni adoptar un comportament destructiu. Sense ser uns babaus ingenus és possible, potser, intentar canviar la lent de l’objectiu.

En qualsevol cas, mirar la vida als ulls amb un somriure i donar-li les gràcies sempre ajuda. Si més no, abocar porqueria sobre els altres no deu ser el millor camí.

fengshui@montsemilian.com
www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada