Translate

divendres, 29 d’abril del 2022

Més enllà del Feng Shui: La prosperitat

Es diu que no és més ric el que més té sinó el que menys necessita. Ser pròsper va una mica més enllà. Es tracta de cobrir necessitats, encara que no només les econòmiques. A la vida, a banda de diners, calen amics, suport, bona energia i d’altres.

Hi ha un relat anònim que corre per les xarxes que ho il·lustra molt bé. Diu que un pare amb una bona posició econòmica, va portar el seu fill a passar una temporada al camp amb una família humil, perquè conegués altres realitats.

Quan el va anar a recollir, mentre tornaven amb cotxe, l’home va preguntar al noi com havia anat l’experiència. El fill va contestar que molt bona. Aleshores, el pare li va demanar què n’havia après. I aquesta va ser la resposta:

“Nosaltres tenim un gos i ells en tenen quatre. Nosaltres tenim una piscina i ells tenen un riu d’aigua cristal·lina plena de peixos. Nosaltres importem llanternes de l’Orient per il·luminar el nostre jardí i ells fan servir les estrelles, la lluna i espelmes al damunt de la taula. El nostre pati arriba fins a la tanca; el seu, fins a l’horitzó. Nosaltres comprem el nostre menjar; ells, sembren i recullen el seu.”

I segueix enumerant tot de coses de què gaudeix aquella família fins que al final s’exclama: “Gràcies, pare, per haver-me ensenyat com en som, de pobres!”

A banda de reflexionar sobre què és l’abundància, com se’ns convida en aquesta història, també resulta interessant descobrir com, tot sovint, la bloquegem.

Per exemple, no valorant-nos ni a nosaltres mateixos ni als altres o no posant un preu just a la nostra feina. També, amb determinades actituds -especialment l'avarícia però també l'enveja, parlar malament dels altres, etc.-

Després de tot, la prosperitat no deixa de ser un intercanvi d’energia. En definitiva, quan s'és generós amb la vida, la vida és generosa amb un mateix.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada