Translate

dilluns, 25 d’abril del 2022

Més enllà del Feng Shui: Relacions equilibrades

Tan importants són les relacions que establim amb els altres com la que mantenim amb nosaltres mateixos i potser aquesta última és la que no acostumem a tenir gaire en compte. Sigui com sigui, en totes elles cal cercar un equilibri entre l’energia anomenada Yin i la Yang.

Una persona amb excés de Yin es queixa de forma permanent, necessitada d’atenció i ajuda constants. Ben al contrari, una amb Yang predominant es passa la vida ajudant els altres sense preocupar-se d’ella mateixa.

Ambdós arquetips s’atreuen i complementen i tant un com altre creen dependència. Tots dos són diferents però s’assemblen en el fet que són del tot desequilibrats.

Per tant, per tal d’aconseguir una relació equilibrada, cal igualar el Yin i el Yang dins nostre. No es tracta de viure contínuament en l’enuig ni de pensar només en els altres. Podem ser assertius i reconèixer allò que no va bé, però també agrair moltes coses. Podem ajudar qui ho necessiti però sense deixar mai de tenir cura de nosaltres mateixos.

Si ho aconseguim, arribaran a la nostra vida persones també equilibrades. Cal tenir present que l’escenari que observem a fora no deixa de ser una representació del que vivim al nostre interior.

Tots formen part d’un tot en què tots estem connectats. Si ens donem a nosaltres el que ens mereixem (és a dir, si ens estimem prou), ho estem donant d’alguna manera a la totalitat. La queixa, com totes les emocions negatives, ens baixa el nivell d’energia. No passa el mateix amb l’acceptació.

Per acompanyar bé el fengshui, es recomana cercar aquesta connexió amb el tot i actuar sempre des de la nostra millor versió. Una eina que ens pot ajudar a assolir-ho és la meditació, que us animo a practicar.

Potser us interessi també aquest article sobre fengshui i parella.

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada