Translate

divendres, 9 de setembre del 2022

Feng Shui: Modes efímeres

Tot remenant revistes de disseny d’interiors, he trobat una llista de vint-i-cinc tendències i objectes que diuen que han passat de moda i que caldria arraconar. Vigents o no, a mi em fa gràcia analitzar-los, com sempre, des de l’òptica del fengshui.

Un d’ells és l’estampat de cactus, present, per exemple, a papers pintats i a teixits. Es veu que ara és millor oblidar-los en versió il·lustració per passar a gaudir-los plantats en un test. Val a dir, però, que el fengshui considera poc favorables les plantes que punxen, per la seva simbologia agressiva. Per tant, convindria no abusar-ne.

Un altre són els trofeus de caça confeccionats amb rotang o amb teixit. El cert és que allò que representen tampoc no és molt recomanable des del punt de vista simbòlic, especialment si l’animal en qüestió és cornut, i no és broma. Parlant de banyes, sembla que els unicorns, que fa anys que tot ho inunden, també van de baixa.

Pel que fa als colors, el blau fosc ha estat tendència, posem per cas, a moltes cuines, complementades amb agafadors de metall daurat, una combinació elegant. Segons el fengshui, no convé que en una llar hi predominin els tons foscos. D’altra part, el blau correspon a l’element aigua i només estaria bé usar-lo en abundància en aquells sectors les energies dels quals necessitin aquest element. Per tal d’esbrinar-ho, sempre cal fer-ne un estudi aprofundit.

Les cuines molt acolorides tampoc no estan de moda. Com que l’energia de la nutrició es compara amb la d’una mare, amorosa i propera a l’energia de la terra, el fengshui aconsella els tons associats a aquest element, com ho són els marrons i els grocs, propers a les cuines rústiques de tota la vida.

Fengshui i decoració no sempre van de la mà però cal trobar l’harmonia.

fengshui@montsemilian,com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada