Translate

divendres, 23 de setembre del 2022

Feng Shui: Amulets de la bona sort

El fengshui aconsella posar algun objecte que representi protecció al rebedor. Aquest símbol pot ser molt subjectiu i dependrà tant de la pròpia cultura com de les creences personals.

Per exemple, per a unbudista podria equivaler a una figura de Buda o a dos peixos daurats; per a unegipci, a l’ull d’Horus; per a un jueu, a l’estrella de David; per a unmusulmà, a la mà de Fàtima; i per a un catòlic, a un sant o santa de la sevadevoció.

Tanmateix, hi ha molts elements que signifiquen empara o sort i alguns d’ells són vigents des de la més remota antiguitat.

N’hi ha d’extrets directament de la natura, com la gla. Es diu que els vikings acostumaven a deixar-ne una a l’ampit de la finestra per preservar la casa dels llamps enviats pel déu Thor.

D’altres corresponen a animals. Així, la marieta s’associa de forma popular a la bona fortuna i, a més, es creu que el nombre de punts negres indicarà a una dona jove quants fills tindrà. I la pota de conill és coneguda per afavorir tant la sort com la fertilitat.

A l’Àsia, els elefants s’associen a la bona estrella i se solen col·locar figures que els representen a la vora de la porta d’entrada.

Entre els indis americans, i també a molts pobles asiàtics, es considera que el grill porta benaurança perquè vetlla la llar i avisa del perill amb el seu cant.

També els indis usen l’atrapasomnis que, segons ells, protegeix dels malsons. Així, el forat central serveix perquè hi passin els bons somnis i la xarxa que l’envolta, perquè hi quedin capturats els dolents.

La llista pot ser molt llarga però l’acabarem amb la pedra anomenada “ull de gat” i la ferradura, un artilugi que, encara ara,  es pot veure a moltes cases dels nostres municipis clavada sobre la porta. Que la sort us acompanyi!

fengshui@montsemilian.com

www.montsemilian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada